BORRELIOOSI JA EPSTEIN-BARR

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

BORRELIOOSI JA EPSTEIN-BARR

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 14:34

Lähettäjä: Ine Lähetetty: 6.4.2008 23:15

Heissan, Kaipailisin kommentteja henkilöiltä joilla Borrelioosi diagnoosin sijaan on annettu diagnoosi epstein-barr viruksesta.

Kyseessähän on mononukleoosi, eli tutummin ns. pusutauti jonka sairastavat n. 90 % ihmisistä. Kerran sairastettuaan tähän saa immuniteetin,

"Neuroborrelioosia epäiltäessä tulee aina tutkia sekä seerumin että selkäydinnesteen borreliavasta-aineet. Vasta-ainetestit voivat antaa vääriä positiivisia tuloksia mononukleoosissa (Epstein-Barr -virusinfektio), LED:ssä ja reumassa. " Lähde: Punkki.net

Ja sitten minun summary:

* Viimekesänä ahvenanmaalla, punkki puri. Parin viikon päästä ihottuma.
* Myös neurologisia oireita.
* Antibioottihoito 15vrk
* Oireet palasivat marraskuussa. Uudet verikokeet. Ei lausuntoa.
* Lopuksi lähettivät minut sairaalaan selkäydinnäyte testeihin.
* Testit saatiin otettua vihdoin helmikuussa.
* Sain kamalat jälkioireet, joten viikon makasin sängyssä.
* Olen soittanut monta kertaa ja pyytänyt tuloksia. Viesti on ollut, että vain jonkin verran tulehduksellisia soluja(siis myös ensimmäisissä testeistä alkaen on ollut vain vähän arvot kohollaan).
* Nyt huhtikuussa sain viestin, että Borrelioosiin viittavaa ei varmuudella todettu vaan tämä Epstein - Barr virus! Prkl:n pusutauti, jonka olen sairastanut 14v. Eli minun pitäisi olla immuuni sille.
* Ja nyt pitäisi mennä uudelleen pistettäväksi, EN HALUA! Miksi he eivät ole saaneet sitä edellisestä näytteestä vaan reilu 2kk jälkeen pyytävät minut uuteen näytteeseen.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Ine Lähetetty: 6.4.2008 23:21

Niin ja joulukuussa diagnosoitiin virtsarakon tulehdus, eikä borrelioosia. Sain siis hoidon virtsarakon tulehdukseen.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 7.4.2008 10:40

On se jännä huomata miten aina tämä sama kuvio vaan toistuu ja toistuu joka potilaan kohdalla. Aina vaan puhutaan vääristä positiivisista tuloksista, mutta ei koskaan vääristä negatiivisista tuloksista, jotka ovat kuitenkin paljon paljon yleisempiä diagnostiikan epäluotettavuuden vuoksi. Kai se vain on yksinkertaisesti liian vaikeaa matematiikkaa ynnätä, että punkki puri Ahvenanmaalla ja siitä seurasi oireilun alkaminen.

Myös se, että: "Borrelioosiin viittavaa ei varmuudella todettu." kuulostaa todella älyttömältä. Ottaen huomioon kuinka vakava sairaus on kyseessä, luulisi sen olevan jo riittävää, että jotakin siihen viittaavaa löytyy. Näin vain ei ole.

Ilmeisesti he haluavat nyt ns. uusintanäytteen eli että onko tilanne sama kuin aiemmin. Yleensähän näitä likvoreita säilytettään käsittääkseni parikin kuukautta sen varalta, että niistä joudutaan tutkimaan vielä jotakin muutakin. He varmasti haluavat nyt nähdä tämänhetkisen tilanteesi.

Millaisia oireita sait viimeksi lumbaalipunktiosta? Tarvitsitko veripaikkaa?

Sinulla on muuten täysi oikeus saada omia tutkimuksiasi koskevat tulokset itsellesi. Soita sinne heti uudelleen ja vaadi kaikki tulokset kotiin lähetettäväksi.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Soijuv Lähetetty: 7.4.2008 10:57

Suurimmalla osalla ihmisistä löytyy vasta-aineita EBV-virusta kohtaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että juuri kyseinen virus aiheuttaisi välttämättä oireita. Jokainen ihminen saa elämänsä aikana lukuisia erilaisia bakteereja ja viruksia elimistöönsä ilman, että niistä aiheutuisi mitään suurempaa ongelmaa. Useimmiten ne aiheuttavat ongelmia silloin, kun immuunijärjestelmä heikkenee syystä tai toisesta.

Esimerkkinä voisi mainita huuliherpesviruksen (HSV1), joka suurella osalla ihmisistä on elimistössäään. Osalle se aiheuttaa oireita koko ajan. He joutuvat käyttämään jatkuvaa esim. asikloviiri estohoitoa. Osalle virus aiheuttaa aika ajoin immuunipuolustuksen heiketessä oireita esim. huuleen ja osalle ei tule koskaan oireita.

Myös punkkien mukana ihmiset voivat saada lukuisia erilaisia taudinaiheuttajia elimistöönsä. Mikä taudinaiheuttajista on minkäkin oireen taustalla vai mahdollisesti yhteisesti aiheuttamassa oireita, lienee aika vaikea sanoa varmuudella. Joissakin tapauksissa oireiden aiheuttavan bakteerin/viruksen pystyy nimeämään helpommin mikäli oireet ovat tyypillisiä yksinomaan kyseiselle taudinaiheuttajalle kuten huuliherpeksessä. (HSV1-viruskin voi kyllä aiheuttaa oireita muuallakin kuin huulessa).

Kroonista Borrelioosia sairastavilla esiintyy usein erilaisia limakalvotulehduksia esim. poskionteloissa,virtsateissä, prostata, kivekset jne. Toistuvat tulehdukset kertovat mm, immuunipuolustuksen heikkenemisestä. Kotisivuiltamme ja jäsenkeskustelusta löydät runsaasti lisätietoa esim. virtsatieinfektioista ja niiden hoidosta.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Ine Lähetetty: 7.4.2008 13:55

Hellurei, edellisestä lumbaalipunktion jälkeen oli pakko mennä veripaikkaan. Nyt tämä piikkikauhuinen on piiketetty uudestaan ja makailen kotisohvalla. Melkein olin sitä mieltä ettei uutta näytettä oteta.

Syy on kuitenkin runsas valkosolujen määrä selkäydin nesteessä, eli normaalisti ne ovat jotain kuudeen luokkaa ja minulla 51. Voiko kyseessä olla joku muu virus kuin tuo Soijun mainitsema..

No nyt odotellaan pari viikkoa koetuloksia jälleen..
_____________________________________________________________


Lähettäjä: JAANA600 Lähetetty: 7.4.2008 14:23

Tsemppiä! Minäkin jouduin veripaikkaan punktion jälkeen. Löydöksiä ei ollut, mutta lääkäri olisi halunnut ottaa uuden näytteen josta kieltäydyin. En tiedä mitä olisi hakenut, mutta ihan hyvä että sinulta otettiin uusiksi kun oli noita valkosoluja liikaa.
Lepäilyä nyt vaan

Vastaa Viestiin