BORRELIABAKTEERI HANKALA LÖYTÄÄ JA HOITAA

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

BORRELIABAKTEERI HANKALA LÖYTÄÄ JA HOITAA

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 14:32

Lähettäjä: Soijuv Lähetetty: 6.4.2008 18:11

"PUNKISTA voi saada ikävän pitkäaikaisen seuralaisen. Punkin levittämä borreliabakteeri nimittäin aiheuttaa osalle sairastuneita pitkään kestäviä oireita, joihin antibiootitkaan eivät tehoa.

....punkin purema aiheuttaa vain noin puolelle ihmisistä puremasta kertovan ihottuman. Siksi bakteeri pääsee usein huomaamatta ihmisen verenkiertoon asti."

Punkkien levittämä borrelia voi piiloutua elimistöön

Punkki kiinnittyy tukevasti ihoon. Jos iholle ilmestyy myöhemmin rengasmainen ihottuma, on syytä hakeutua varmuuden vuoksi lääkäriin.


SAILA KARHU

www.esaimaa.fi/.../ alueuutiset/juttu8/sivu.html.

PUNKISTA voi saada ikävän pitkäaikaisen seuralaisen. Punkin levittämä borreliabakteeri nimittäin aiheuttaa osalle sairastuneita pitkään kestäviä oireita, joihin antibiootitkaan eivät tehoa.

Professori Matti Viljasen johtama tutkimusryhmä on Turun yliopistossa kehittänyt mallia elimistöön piiloutuneen borreliabakteerin paikallistamiseen. Näin hoito voidaan kohdistaa oikein ja päästä eroon kiusallisesta bakteerista.

Punkkien levittämistä taudeista yleisin on Lymen borrelioosi. Bakteeri voi levitä ihosta moniin elimiin, joihin se voi jäädä pesimään ja aiheuttamaan kiusallisia oireita vuosikausiksi. Oikein kohdistetulla hoidolla bakteeri on kuitenkin yleensä mahdollista häätää elimistöstä.

Viljasen mukaan kymmenesosalla potilaista oireet jatkuvat hoidosta huolimatta. Ne voivat olla hyvin vaikeita ja aiheuttaa jopa täydellisen invaliditeetin.

Piilossa olevien bakteerien paikallistusta on tutkittu hiirillä, joille annettiin immuunipuolustusta muuntavaa hoitoa. Näin borreliabakteeri on saatu esiin kuukausiakin kestäneen piilovaiheen jälkeen.

BORRELIABAKTEERIN oveluutta selvittää myös professori Seppo Meren johtama tutkimus Helsingin yliopistossa. Meri on selvittänyt borreliabakteerin muuntautumiskykyä. Bakteerin on havaittu tekevän väistöliikkeitä elimistössä, jolloin se pääsee lisääntymään vaivihkaa.

Borreliabakteerit kykenevät naamioitumaan sieppaamalla itseensä ihmisen tulehduksen hillitsijävalkuaista. Näin ne pääsevät leviämään jopa aivoihin asti ilman että ihmisen immuunipuolustusjärjestelmä reagoisi niihin.

Pitkälle edennyt bakteeri voi aiheuttaa neuroborrelioosin, joka voi aiheuttaa muun muassa kroonista päänsärkyä tai kasvohermohalvauksia.

Meren mukaan borreliabakteerin aiheuttamien oireiden havaitsemista vaikeuttaa se, että punkin purema aiheuttaa vain noin puolelle ihmisistä puremasta kertovan ihottuman. Siksi bakteeri pääsee usein huomaamatta ihmisen verenkiertoon asti.

LYMEN BORRELIOOSIN leviämisessä on muuttolinnuilla luultua suurempi rooli. Linnut ovat erityisen alttiita borreliaa levittävien punkkien tartunnoille syys- ja kevätmuuttojen aikaan.

Asiaa on selvittänyt ruotsalainen tutkimusryhmä professori Sven Bergströmin johdolla. Tutkimuksen mukaan bakteeri voi säilyä linnun elimistössä useita kuukausia. Aiemmin luultiin, että vain nisäkkäät voivat toimia borreliaa kantavien punkkien isäntänä.

Kaikki kolme tutkimusta ovat osa suomalais-ruotsalaista Mikrobit ja ihminen -tutkimusohjelmaa.
Viimeksi muokannut Bb, Ti Helmi 17, 2009 19:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 14:33

Lähettäjä: Soijuv Lähetetty: 7.4.2008 10:35

Edellämainittu artikkeli löytyy nykyään arkistoista:

http://www.verkkouutiset.fi/arkistojuttu.php?id=72187&

hakusanat=borrelioosi

Vastaa Viestiin