NIVELKIVUT JA LIIKUNTA?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

NIVELKIVUT JA LIIKUNTA?

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 14:09

Lähettäjä: Sirkka7 Lähetetty: 19.1.2008 13:18

Miten liikunta ja rasitus ovat vaikuttaneet niveloireisiinne? Kokeilin ensimmäistä kertaa taijia sairastumiseni jälkeen ja seuraavana aamuna nivelet tuntuivat kipeämmiltä kuin tavallisesti. Miten muilla, pahentaako rasitus oireita, uskallanko jatkaa treenausta?
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Soijuv Lähetetty: 19.1.2008 17:41

Hei Sirkka,

Aikoinaan kun polveni, sormeni ja olkapääni olivat tulehtuneet, en tietenkään pystynyt juurikaan harrastamaan liikuntaa tai tekemään käsillä monia asioita. Hiusten harjaaminenkin ja portaiden laskeutuminen olivat vaivalloisia. Liikunta on pakollista eikä sitä voi jättää pois pitkäksi aikaa mutta kovin kipein nivelin sen harrastaminen voi olla ja oli vaikeaa.Uiminen taitaa olla lempein urheilumuoto kipeille jäsenille - jos sitä pystyy muuten harrastamaan terveytensä puolesta.

Oletko kokeillut raakaravintoa/paastoa nivelkipuihin? Omalla kohdallani 5 viikon vihannestuoremehupaasto vei niveloireet pois pitkäksi aikaa. Senkin jälkeen olen pidettyä ne kurissa aika hyvin dieetillä ym itsehoidoilla - tulevaisuus näyttää auttavatko ne lopullisesti tai ainakin pidempään.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Sirkka7 Lähetetty: 19.1.2008 21:53

Hei, en ole kokeillut vielä mitään ruokavaliomuutoksia, kun on pienet lapset niin ruokailu on kutakuinkin lautastähteitä aina kun ehtii :) . Ajattelin kuitenkin yrittää jatkaa tota taijia, se kun on ainakin mielenterveydelle hyväksi ja tällä hetkellä ainut vapaa-aika pois kotiäidin askareista. Täytyy kokeilla tota paastoa sitten kun voimavarat riittävät...joskus hamassa tulevaisuudessa, kiitos paljon vinkistä!

Vastaa Viestiin