PULLASTA SIIVET NURINPÄIN

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

PULLASTA SIIVET NURINPÄIN

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 13:41

Lähettäjä: Soijuv Lähetetty: 3.11.2007 9:25

Valkoisen vehnän ja sokerin sekoitus on ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kehnoa ruokaa ja jopa vaarallista. Sen on nyt todettu aiheuttavan vakavia terveysongelmia myös linnuille.

"Monet ihmiset ruokkivat sorsa-tai hanhipoikuetta tähteeksi jääneellä pullalla. Ruokkija toimii epäilemättä vilpittömin mielin ja uskoo auttavansa mutta valitettavasti hän saa aikaan etupäässä pahaa. Vesilinnut eivät saa vehnästä tarvitsemiaan hivenaineita kuten kalsiumia. Se on kohtalokasta erityisesti nuorille nopeasti kasvaville linnuille joiden pitäisi saada luonnollista ruokaa. Hivenaineiden puuttuessa tulee kehityshäiriöitä kuten viallisia siipiä. Tämä ei koske vain vesilintuja. Kaupungeissa näkee usein siipivaivaisia variksia ja nekin ovat huonon ruoan uhreja, kertoo Birdlifen Suomen suojeluasiantuntija Margus Ellermaa. Varis on älykäs lintu mutta ei niin älykäs että lihapiirakan jämiä nokkiessaan se tietäisi syövänsä kahdessakin mielessä roskaruokaa.

Ihmisellä eivät siivet käänny nurinpäin mutta.. silti se on ihmiselle yhtä köyhää ravintoa kuin sorsalle ja erityisesti kannattaa miettiä totuttaako lapsensa pullan syöntiin."

Seura 5.10.2007

Vastaa Viestiin