LYMFOSYTOOMA KÄSIVARRESSA?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

LYMFOSYTOOMA KÄSIVARRESSA?

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 13:23

Lähettäjä: Tuia3 Lähetetty: 15.9.2007 16:05

Hei kaikille.

Olen nyt jo pidemmän aikaa seuraillut tätä keskustelupalstaa suurella mielenkiinnolla. Aloin noin puolisen vuotta sitten etsimään netin kautta tietoa borrelioosista, kun asia kosketti omaa elämääni yllättäen. Itselleni ilmestyi kyynärtaipeeseen toukokuussa -06 kummallinen patti, jota kävin näyttämässä omalla terveysasemalla. Sain lähetteen ihotautilääkärille, joka arveli, että kyseessä oli ärtynyt ötökänpurema ja määräsi antibioottikuurin ja kortisonivoidetta. Aluksi kuuri tuntuikin tepsivän ja patti käsivarressa tuntui katoavan, mutta melko pian kuurin päätyttyä se palasikin takaisin. Kävin uudestaan terveysasemalla, josta minut lähetettiinkin iho- ja allergiasairaalaan tutkittavaksi. Patista otettiin koepala ja se todettiin lymfosytoomaksi eli tulehdussolukertymäksi. Patologin suosituksesta otettiin uusi koepala, josta tehtiin Borrelia PCR-koe ja verikokeesta testattiin vasta-aineet.
Lääkäri soitti muutaman viikon kuluessa, että Borreliaan viittaavaa ei todettu, joten olin ikionnellinen, tietenkin. Jäin kuitenkin miettimään, että mitenkähän asia oikeastaan on, kun papereissani (jotka sain n. viikkoa myöhemmin) luki, että Borrelia vasta-aineet olivat matalat???? Minulle myös ilmoitettiin, että jos vastaavia ihomuutoksia ilmestyy lisää, voin ottaa suoraan yhteyttä ihotautien poliklinikalle. Ajattelin siis vain kysäistä, olisiko täällä ketään, jolla olisi vastaavanlaista kokemusta? Noista lymfosytoomista löytyy tosi huonosti tietoa (tai sitten en itse osaa sitä vaan etsiä)... =) Kiitos jo etukäteen mahdollisista vastauksista.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Soijuv Lähetetty: 17.9.2007 9:17

Hei,

Korvalehdissä esiintyvistä lymfosytoomista kuulee aika ajoin, mutta niitä on löydetty muualtakin ihosta. Borreliavasta-ainetestillä ei ole suurtakaan merkitystä edes silloin kun se on negatiivinen. Borrelioosin diagnostiikka on ensisijaisesti ja aina (vielä tällä hetkellä) kliininen. Eli diagnoosi tehdään ensisijaisesti oireiden ja jos tiedossa on, mahdollisen "punkkianamneesin" ei laboratoriolöydösten pohjalta (näin sen tulisi olla, vaikka käytännössä näin ei yleensä toimita). Borreliabakteerin voi toisinaan saada myös muista verta imevistä hyönteisistä.

Mikä sitten voisi kohdallasi olla lymfosytooman syynä jos sitä ei pidetä borreliabakteerin aiheuttamana? Borreliavasta-ainetesti oli joka tapauksessa jonkin verran koholla. Onneksi sait kuitenkin antibioottihoidon. Toivottavasti hoito on tehonnut riittävästi.

Lymfosytoomaa pidetään tyypillisesti Borrelioosin alkuvaiheen levinneen infektion merkkinä, mutta sitä on tavattu myös puremakohdista ja varhaisvaiheessa.. Sitä esiintyy noin 5%.lla infektion saaneista ja useimmiten lapsilla.

Borrelioosissa esiintyvistä lymfosytoomista löydät lisätietoa esim. seuraavilta sivuilta:

http://adc.bmj.com/cgi/content/extract/87/1/12

http://www.mf.uni-lj.si/acta-apa/acta-a ... leger.html

Vastaa Viestiin