KYSYMYS ALKUVAIHEEN ANTIBIOOTEISTA

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

KYSYMYS ALKUVAIHEEN ANTIBIOOTEISTA

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 13:03

Lähettäjä: Esteri68 Lähetetty: 27.6.2007 12:44

Hei kaikki

Onkohan tämä ollenkaan oikea paikka kysymykselleni? Yritetään...

Löysin palstanne ja on ollut järkyttävää lukea, millaista kohtelua ja ymmärtämättömyyttä olette saaneet osaksenne. Näiden viestien lukeminen ei todellakaan lisää luottamusta lääkäreihin.

Siksi kysyisinkin nyt teiltä, uskotteko, että alkuvaiheen borrelioosissa kannattaisi syödä antibiootteja yli kaksi viikkoa? Sain 2 viikon amoxillin 500 mg -kuurin (2x2 tabl/ vrk) juhannusaattona, kun kävin terveyskeskuksessa näyttämässä punkinpuremaa rinkuloineen. Lisäksi minulla oli ollut kuumeilua, päänsärkyä ja niska- ja hartiasärkyä. Tuntui siltä, että lääkäriä kiinnosti vain ihomuutos. Punkki oli luultavasti purrut pari viikkoa ennen kuin huomasin asian. Jostain luin, että antibiootteja kannattaisi syödä 3 vkoa, jos iho-oireiden lisäksi on ollut muitakin oireita. Mitään seurantaa minulle ei määrätty.

Kiitollisena kaikista kommenteista
Esteri
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Soijuv Lähetetty: 27.6.2007 13:03

Hei,

Hoidon pituudesta ei ole maailmalla yhteneväistä käsitystä. Kokemusten mukaan joillakin lyhyt antibioottihoito vie oireet pois mahdollisesti lopullisesti ja joillakin lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa. Pidemmistä hoidoista ei liioin ole olemassa yksiselitteistä tutkimuksellista näyttöä. Aihetta ei ole juuri tutkittukaan.

Tästä huolimatta maailmalla on lukuisia käyttäjäkokemuksia joissa henkilöt ovat "saaneet elämänsä takaisin" vasta pitkien, vaihtuvien antibioottihoitojen jälkeen. Toisaalta on myös kokemuksia joissa pitkistäkään hoidoista ei ole ollut apua.

Hoidon pituudesta ja käytettävistä antibiooteista ja niiden annostuksesta ei siis ole olemassa täyttä yhteisymmärrystä. Jokainen Borrelioosiin sairastunut joutuu etsimään tietoa laajasti ja tekemään itseään koskevat päätökset sen pohjalta.

Kannattaisiko käydä hakemassa toinen ja mahdollisesti kolmaskin mielipide tilanteestasi joltakin infektiolääkäriltä?
_____________________________________________________________


Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 28.6.2007 11:41

Esteri, lue tuo aikaisempi kirjoitukseni - uusi hoitosuositus - sen lääkäri katsoi netistä Espoossa, luulisi sama hoito-ohje olevan valtakunnallinen.

Aika "helppoa" on lääkärin työ sikäli, että hän katsoi hoitosuosituksen netistä, kysyi painoni sekä olenko allerginen amoksiliinille.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Esteri68 Lähetetty: 28.6.2007 14:11

Kiitos, Soijuv ja Jukka!

Luulenpa, että haluan popsia antibiootteja vielä kolmannenkin viikon. Kuten Jukan lääkärikin, pengoin nettiä ja löysin tämän:

http://filha-fi-bin.directo.fi/@Bin/a8a ... 7/lyme.pdf

"2 viikon po hoito riittävä useimmissa tapauksissa
3 viikon hoito, jos mukana yleisoireita"

Ja mullahan oli lämpöä, päänsärkyä ja niska- ja hartiajäykkyyttä. Soitin jo terveyskeskukseen ja lääkäri soittaa mulle päin maanantaina. Täytynee osata asetella sanansa niin, ettei hänen arvovaltansa kärsi...

Kiitos vielä ja tsemppiä kaikille!
Esteri

Vastaa Viestiin