BORRELIOOSIPOTILAS HAASTAA NORJAN VALTION OIKEUTEEN

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

BORRELIOOSIPOTILAS HAASTAA NORJAN VALTION OIKEUTEEN

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 12:54

Lähettäjä: Rieban2 Lähetetty: 31.5.2007 16:59

http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/05/27/501844.html

Hei, tässä linkki Norjan Dagbladetin artikkeliin, jonka tiivistin tähän alle myös suomeksi:

Entinen jalkapalloilija haastaa Norjan valtion oikeuteen hoitovirheestä: väärä diagnoosi ja puutteellinen borrelioosin hoito tekivät norjalaisesta Eivind Markhusista (42) rullatuolipotilaan.


Eivind Markhus (42) muuttui muutamassa vuodessa hyväkuntoisesta urheilijasta halvaantuneeksi rullatuolipotilaaksi. Norjalaiset lääkärit diagnosoivat taudin ALS:ksi., mutta laboratoriokokeet ulkomailla osoittivat hänen kärsivän aktiivisesta borrelioosista, joka muistuttaa ALS-tautia.

Eivind Markhus on haastanut Norjan valtion oikeuteen: käsittely alkaa 18.6. Eivind Marhusin mukaan väärä diagnoosi ja puutteellinen hoito ovat syynä hänen huonoon terveydentilaansa. Hän ei usko, että istuisi rullatuolissa, jos sairaala olisi antanut hänelle riittävän pitkän ja voimakkaan antibioottikuurin borrelioositartuntaan.

Vuoden 2000 maaliskuussa Markhus huomasi lihastensa nykivän erityisesti treenien jälkeen, seuraavana kesänä hän huomasi, että jotain oli vakavasti vialla ja pelkäsi MS-tautia. Seuraavana syksynä hän sai mykoplasmatartunnan ja oli kuumeessa kymmenen päivää. Mykoplasmaan määrätyn antibioottikuurin jälkeen neurologiset oireet lisääntyivät rajusti: hän sai kouristuksia ja lihasten nykimistä.

Neurologi ei löytänyt hänestä mitään vikaa, sairaalan lihastutkimuksessa ei löydetty myöskään suuria neurofysiologisia muutoksia, mikä sai ALS-diagnoosin vaikuttamaan epätodennäköiseltä. Verikokeiden perusteella katsottiin, että hänellä ei ollut aktiivista borrelioosia ? kokeen osoittamat arvot olivat rajalla. Lääkäreiden mukaan borreliatartunta oli vanha ja mykoplasmaan pari kuukautta aiemmin määrätty antibioottikuuri oli ollut riittävä myös borrelioosin suhteen.

Tämä ei kuitenkaan vakuuttanut Eivind Markhusia: hän oli saanut punkinpureman Englannissa helmikuussa 2000, jonka jälkeen hän sai myös borrelioosille tyypillisen ihomuutoksen. Hän etsi itse tietoa aiheesta (borrelioosi voi aiheuttaa samantyyppisiä oireita kuin ALS, borreliatestit ovat epäluotettavia, usein tarvitaan agressiivista antibioottihoitoa jne.) ja pyysi suonensisäistä antibioottihoitoa terveydentilan yhä huonontuessa, mutta lääkärit eivät suostuneet tähän.

Helmikuussa 2001 Markhus oli niin huonossa kunnossa, että hän pyysi päästä sairaalaan. Saman vuoden kesäkuussa hän sai "kuolemantuomion": "sinulla on ALS", ja hänelle annettiin vain muutama vuosi elinaikaa. Markhus ei jäänyt odottamaan kuolemaa, vaan matkusti USA:han, jossa hänelle diagnosoitiin borrelioosi, puutteellinen immuunijärjestelmä sekä joukko virustartuntoja ja hän sai suonensisäistä antibioottihoitoa.

Markhusin tavoitteena on 18.6. alkavassa oikeusjutussa vaatia, että norjalaiset lääkärit tunnustavat kroonisen borrelioosin olemassaolon, sen että borreliatestit ovat epäluotettavia, että krooniseen borrelioosiin tarvitaan pitkiä antibioottikuureja ja että borrelioosi muistuttaa muita vakavia sairauksia (kuten ALS). Norjan valtion mukaan hänellä ei ole perusteita vaatia korvauksia sairaalalta. Markhusin mukaan väärä diagnoosi on aiheuttanut hänelle kuluja tähän mennessä n. 2 miljoonan kruunun verran, oikeusjutusta aiheutuu myös kuluja tämän lisäksi.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 31.5.2007 19:01

Näitä samanlaisia kertomuksia tulee valitettavasti ilmi koko ajan.

Vähän samanlainen tilanne oli amerikkalaisella NHL-tähdellä, oli Borren vuoksi yli vuoden pelaamatta ja diagnoosin varmistuminen kesti pitkään, mutta sitten, kun diagnoosi valmistui, hän hoisi itsensä kuntoon rankoilla AB-hoidoilla ja pelasi taas tämän kauden. NHL-tähdelle asia on tietysti helppo, kun palkat on yli 1 milj. $/vuosi.

Myös Keke Rosbergilla on joku mystinen bakteeri/virussairaus ja hän on huonossa kunnossa.

Jatkuvasti näitä tosiaan tulee ilmi.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Soijuv Lähetetty: 5.6.2007 20:11

Miehen tarina on nyt julkaistu myös Ruotsissa Aftonbladetissa:

http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/ ... __,00.html

Vastaa Viestiin