Rokote koirille

Valvoja: Sailairina

Rokote koirille

ViestiKirjoittaja soijuv » To Heinä 19, 2018 19:26

FDA hyväksyy Lyme-taudin ehkäisyn koirilla
Artikkeli on Google-käännös. Huono mutta selvää saa.

https://www.drovers.com/article/fda-app ... sease-dogs

Viisi - 10% B. burgdorferi -bakteerille altistetuista koirista kehittää Lyme-tautia. (John Maday)
Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on hyväksynyt NexGardin (afoksolaanin), joka on kerran kuukaudessa koirille annettava pureskeltava tabletti Borrelia burgdorferin ( B. burgdorferin ) infektioiden ehkäisemiseen, kun se tappaa bakteeriin vietyjä mustapalkkeja (Ixodes scapularis ). FDA alunperin hyväksyi NexGardin vuonna 2013 hoitamaan ja ehkäisemään kirpputuntoja ja tappaa Black-legged -tyyppisiä punkkeja, amerikkalaisia ​​koiranpyyhkeitä, Lone Star-punkkeja ja Brown Dog-punkkeja.

NexGardin valmistaja Merial esitteli täydentävässä hakemuksessa ilmoittamaa dataa B. burgdorferin lähettämistä koirille tartunnan saaneiden punkkien altistumisen jälkeen ja osoitti, että siirto estettiin punkkien tappamisen välittömänä seurauksena. Tutkimuksessa ei mitattu, onko tuote vaikuttanut koirien Lyme-taudin sairausasteisiin.

B. burgdorferi on tarttuva aine, joka aiheuttaa Lyme-tautia. On arvioitu, että 5-10% B. burgdorferi -bakteerille altistetuista koirista kehittää Lyme-tautia.

Lyme-tauti voi aiheuttaa vakavia sairauksia sekä koirille että ihmisille. Koirilla tauti voi laukaista kuumetta, ruokahaluttomuutta, kipua, nivelten turvotusta ja letargiaa. Joissakin tapauksissa Lyme-tauti voi johtaa akuuttiin munuaissairauteen. Koirilla ei välttämättä ole ominaista "bullseye-ihottumaa", joka näkyy usein ihmisillä, joilla on Lyme-tauti.

Disease Control and Prevention (CDC) suositukset suosivat Lymen taudin ehkäisemistä minimoimalla punkkien altistumisen eri menetelmillä , mukaan lukien eläinlääkärinne kuuleminen sopivimmasta koiranpuutosten ehkäisytuotteesta koirallesi ja tilanteestanne
soijuv
 
Viestit: 3128
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Paluu ELÄINTEN BORRELIOOSI

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa