PUNKKI VÄLITTEINEN BABEOOSI LISÄÄNTYY RUOTSISSA

Borrelioosista ja lisäinfektioista kuten puutiaisaivokuumeesta kertovia artikkeleita ja ohjelmia TV:ssä, radiossa ja lehdistössä.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

PUNKKI VÄLITTEINEN BABEOOSI LISÄÄNTYY RUOTSISSA

ViestiKirjoittaja Jatta1001 » Ti Huhti 09, 2019 14:27

https://kurera.se/fastingburna-smittan- ... s.facebook

Punkki välitteinen veren loinen babesia, joka aiheuttaa babeoosi sairauden ihmisillä ja eläimillä, on paljon yleisempää kuin aiemmin ajateltiin, yksi tutkimus osoittaa ja se leviää myös verensiirtojen kautta.

Terve ihminen saa yleensä eniten flunssan kaltaisia ​​oireita, mutta jollekin, jolla ei ole pernaa tai jolla on heikentynyt immuunijärjestelmä, tauti voi aiheuttaa elimien vajaatoimintaa ja pahimmassa tapauksessa lopettaa kuoleman.

Esiintyminen Etelä- ja Keski-Ruotsissa
Jo pitkään tiedetään, että babesha-loinen on yleinen lehmien ja peurojen joukossa Etelä- ja Keski-Ruotsissa. Eläinlääkärit kutsuvat babesioiksi "kesätaudiksi". Ihmisillä tauti on toistaiseksi ollut suhteellisen tuntematon, mutta uudet tutkimukset osoittavat, että 2,5 prosentilla Skånen väestöstä on vasta-aineita taudista ja niillä, joilla on borreliaa, luku on 16 prosenttia.

Yleisempää kuin aikaisemmin ajattelin
Parasiitti siirtyy punkin syljen kautta punasoluihin, joissa ne lisääntyvät. Puolassa on havaittu, että 27 prosentilla metsäalan työntekijöistä on joskus ollut infektio. Nautaeläimillä tauti on lisääntynyt viime vuosina, joten on myös olemassa riski, että tartunta lisääntyy ihmisten keskuudessa.

Babesia on yleisempää kuin aiemmin luultiin, sitä on todennäköisesti noin tuhat tapausta joka vuosi Ruotsissa. Mutta koska oireet ovat epämääräisiä ja terveydenhuollon ammattilaiset eivät tiedä, mitä etsiä, tautia on diagnosoitu liian vähän, kirjoittaa Lundin Yliopisto lehdistötiedotteessaan.

Oireet vaihtelevat
Oireet vaihtelevat ilman mitään oireita malarian kaltaisiin oireisiin. Yleisintä on että saat flunssan kaltaisia ​​oireita kuten kuumetta, kehon särkyä ja päänsärkyä. Taudin kuva sisältää myös verellä värjäytynyttä virtsaa, joka johtuu verisolujen hajoamisesta - usein näkyvämpi eläimissä. Merkittävästi vakavampaa voi olla, jos sinulla ei ole pernaa tai sinulla on huono immuunijärjestelmä.

Levittäminen verensiirtojen kautta
Jopa sillä joka on oireeton saattaa olla yksittäisten loisia jäljellä veressä pitkään sen jälkeen, kun ensisijainen infektio on hävinnyt. Jos henkilö on verenluovuttaja, nämä loiset voidaan sitten siirtää verensiirrossa ja aiheuttaa sairaus vastaanottajalle. Yhdysvalloissa, joissa tauti on ollut tiedossa yli 2000 tapauksesta joka vuosi, useita satoja potilaita on saanut verensiirron. Joissakin osissa maata jokainen veripussi seulotaan babesiaa varten.
Taudista on nyt velvollisuus raportoida Yhdysvalloissa, ja ilmoitettujen tapausten määrä kasvaa.

Nyt on tarpeen lisätä tietoisuutta ruotsalaisesta terveydenhuollosta, koska vaikka kaikki verensiirrot voidaan verrata, on Lundin yliopiston asiantuntijan mukaan oltava valppaita siitä, saako potilas kuumetta verensiirron jälkeen sairauden havaitsemiseksi suoraan.
Jatta1001
 
Viestit: 282
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

Paluu TV OHJELMIA JA ARTIKKELEITA

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa